Ik weet nu dat ik niet zo streng hoef te zijn voor mezelf en dat ik goed ben zoals ik ben

Mijn relatie was verbroken en ik voelde excessief veel verdriet, het beheerste mijn hele leven en ik was me er niet bewust van waar het vandaan kwam. Mijn verdriet overkwam me steeds en ik kon er geen weerstand tegen bieden. Het overviel me, ik kon het niet omdenken of verklaren en ik probeerde wel te zwemmen, maar ik verdronk er gewoon in. Het lukte niet me niet om hieruit te komen.

Tijdens het traject met Fiona ben ik me steeds bewuster geworden van de rol die mijn innerlijke kind, mijn innerlijke criticus en allerlei overlevingsstrategieën spelen in mijn leven. Ik kan ze nu herkennen en de bewuste keuze maken om in plaats daarvan in de rol van liefdevolle ouder te stappen en zo goed voor mezelf te zorgen.

Ik weet nu dat ik niet zo streng hoef te zijn voor mezelf en dat ik goed ben zoals ik ben. Ik vind het soms nog wel spannend om in het contact met mannen echt helemaal mezelf te zijn, maar ik weet nu ook dat als dit een man niet bevalt, dit betekent dat we niet goed bij elkaar passen.

En ook in de relatie met mijn moeder heb ik belangrijke stappen gezet: ik geef mijn grenzen nu consequent aan en weet dat ik dit mag doen, dat ik zelf mag bepalen wat mijn grenzen zijn.

Fiona heeft me op een liefdevolle en zorgzame manier begeleid. Ik heb het als heel fijn ervaren dat de sessies in haar praktijk aan huis zijn; niet in een behandelkamer, maar in een meer huiselijke setting. Dat voelde voor mij heel eigen.

Dankzij de rust die Fiona uitstraalt, voelde ik me veilig genoeg om de gevoelens van mijn innerlijke kind volledig toe te laten, terwijl Fiona de rol van liefdevolle ouder op zich nam. Gaandeweg werd ik door haar voorbeeld hierin steeds meer zelf die liefdevolle ouder voor mezelf. Als ik vanuit die plek handel, kies ik voor mensen en situaties die bij mij passen en die goed zijn voor mij.

Marijke, 42 jaar