Citaten relatie relatieverslaving codependency

Merk je dat je je bij het daten al heel snel hecht aan iemand? Dat je soms al na een of twee afspraakjes het gevoel hebt dat die ander je partner is en van hieruit bezitterig wordt, al is het alleen maar in gedachten? Je vist naar bevestiging en wilt dat de ander zijn commitment naar jou uitspreekt. Je wil geen vrijblijvend gedoe, je wil de zekerheid dat jullie bij elkaar horen!

En juist deze eis zorgt ervoor dat je die ander bij je vandaan duwt. Het is nog helemaal niet de tijd om de zaken officieel te maken, vindt hij, en je directe of indirecte aandringen daarop jagen hem alleen maar bij je weg. Hoe fijn zou het zijn als jij je ook wat meer ontspannen zou voelen in deze situatie? Als de uitkomst van je date niet meer op de voorgrond zou staan, maar het genieten van het proces zelf?

De energie die je hiervoor kunt gebruiken is die van de godin Aphrodite. Zij staat voor transformatie en interactie en zet je ertoe aan je creativiteit te ontplooien en je seksualiteit te beschouwen als een manier om jezelf uit te drukken.

Aphrodite is de archetypische minnares, maar niet eentje die wegkwijnt als haar minnaar niet bij haar is. Zij geniet altijd met volle teugen van haar zintuiglijke waarnemingen, of het nu gaat om een vrijpartij, een heerlijke maaltijd of een prachtig landschap.

Wat Aphrodite wil creëren in je leven is een indringende én vrije wisselwerking tussen jou en de ander. Draag je haar energie, dan heb je een magnetische aantrekkingskracht op anderen: zij willen bij je zijn en zichzelf aan je tonen en ook jij laat helemaal zien wie je bent.

Het gaat hierbij om diepgang en kwaliteit, plus het vermogen weer los te laten. Aphrodite weet dat niets blijvend is en het omarmen van deze eindeloze transformatie is de sleutel tot haar levensgeluk.

Meer lezen over gezonde relaties met jezelf en anderen?

Geef je op voor mijn Soul Letters

Je krijgt ook mijn e-book toegestuurd over de drie patronen die je relaties beïnvloeden en hoe je ze liefdevol ombuigt. Plus tips om te experimenteren met nieuw gedrag.

Geef je op voor mijn Soul Letters