Voorheen zette ik de connectie op de eerste plaats, nu zet ik mezelf op de eerste plaats

Ik viel altijd op niet beschikbare mannen. Ze waren getrouwd, niet toe aan een relatie of woonden in het buitenland. Vaak was ik compleet gefixeerd op ze en raakte ik verstrikt in fantasieën over hoe het in de toekomst zou zijn.

Ik was ervan overtuigd dat het ware liefde was, omdat ik zo´n sterke connectie voelde. Om die reden wilde ik er ook alles aan doen om de relatie te laten slagen en hierbij liet ik mezelf volledig in de steek: ik ging voorbij aan mijn eigen grenzen en gevoelens.

Natuurlijk kreeg ik ondanks al mijn inzet nooit de gewenste respons en dit maakte me erg onzeker. Was een man wel beschikbaar, dan voelde ik ´het´ niet en kapte ik het contact snel af.

Na het traject bij Fiona voel ik mijn lichaam weer. Ik heb geleerd niet alleen op mijn hoofd te vertrouwen, maar ook in mijn lijf te voelen of iets goed voor me is of niet.

Ook heb ik veel inzicht gekregen in de manieren waarop ik mezelf in de steek liet, als ik achter een niet beschikbare man aan zat. Dit was pijnlijk, maar noodzakelijk om te kunnen veranderen.

Voorheen zette ik de connectie op de eerste plaats: dit is zó sterk dit moet en zal werken. Nu zet ik mezelf op de eerste plaats. Voelt het goed voor mij? Word ik hier gelukkig van?

Dit traject is voor iedereen die op zoek is naar een rigoureus eind aan al het date-drama. Fiona heeft me op humoristische en betrokken wijze laten inzien dat het echt bij mezelf begint. Dat ik niet willoos overgeleverd ben aan (het ontbreken van) mijn gevoelens voor een bepaald persoon.

Ik heb geleerd dat ik veilig bij mezelf kan zijn en leer mezelf steeds beter vertrouwen. Hierdoor kan ik opener zijn naar mannen toe om een échte verbinding aan te gaan.

Elise, 26 jaar