Mijn laatste rit naar Den Haag zat ik volledig ontspannen in de auto

Toen ik voor de eerste keer naar Den Haag reed was dat op zich al spannend voor mij. Het was dus meteen een goede oefening in het buiten mijn comfort zone treden.

Al gelijk bij de eerste sessie voelde ik me op m’n gemak bij Fiona. Ze heeft een prettige persoonlijkheid, is rustig, geduldig en duidelijk. De sessies waren een voor mij perfecte mix van evalueren, oefeningen, ademwerk, ‘problemen’ aanpakken en doelen stellen.

Vooral het bespreken van de resultaten was voor mij erg belangrijk. Ik zag niet altijd voldoende dat ik vooruit was gegaan, omdat er voor mijn gevoel nog (te) veel mis ging. Maar elke stap vooruit is er een in de goede richting en verandering heeft ook tijd nodig zie ik nu in.

Mijn focus ligt inmiddels op wat goed gaat en ik accepteer dat er ook wel eens wat minder goed of mis gaat. Daar leer ik dan weer van.

Het ademwerk heeft ervoor gezorgd dat ik contact kan maken met de rust in mij, ook als mijn omgeving hectisch is. Dit heeft de relatie met mijn kinderen verbeterd en ik heb sinds kort ook een nieuwe liefde in mijn leven.

In deze relatie word ik zeker nog wel eens getriggerd in een oude pijn, maar ik kies er nu voor om hier open over te zijn naar hem, zodat ik de ervaring kan gebruiken om verder te helen.

M’n laatste rit naar Den Haag merkte ik dat ik volledig ontspannen in de auto zat. Op dat moment besefte ik ook hoe goed het inmiddels met me gaat en dat ik enorm ben gegroeid tijdens mijn traject.

Nienke, 47 jaar