Ik herken grenzen, ik geef ze aan en ik hou ze vast

Ik was tot vier jaar geleden, 20 jaar single. Ik heb in die 20 jaar, van een leuke vrijgezellentijd, foute dates en kortstondige relaties, het nodige geleerd. Mijn teleurstellende liefdesleven motiveerde mij informatie te vergaren en te onderzoeken: “Wat is er mis met mij?” In die tijd heb ik veel geleerd over binding –en verlatingsangst, onveilige hechting, een hele hoop over emotioneel onbereikbare mannen maar ook over KOPP-kind problematiek, emotionele verwaarlozing en relatieverslaving. Ik wist inmiddels zoveel en toch had ik niet de tools om mijzelf te helen.

Ik heb nu sinds vier jaar een vriend. Ik wilde dat deze relatie zou slagen, maar hoe? Het gaat goed en toch ook weer niet. Ik was toch weer teleurgesteld, ontevreden en heel gevoelig.

Mijn moeder was nog maar kort overleden. Nadat zij was gestopt met ademen leek het alsof er een luikje open gegaan was waardoor ik alle relatiepatronen uit het verleden ineens heel helder zag. Ik kreeg inzichten over waar mijn gemis aan zelfkennis, zelfvertrouwen en eigenwaarde vandaan kwam, maar nog steeds geen oplossing. Als gevolg liep ik vast op werk door concentratieproblemen en onzekerheid en in alle vormen van relaties had ik moeite met het aangeven van grenzen. In de relatie met mijn vriend had ik vooral last van wantrouwen en voelde ik mij snel afgewezen.

Ik wist wat nodig had, ik moest iemand vinden gespecialiseerd op alle gebieden die ik zelf al onderzocht had.

Ik zocht een ervaringsdeskundige, iemand die vooral betrokken en bevlogen is. Op dezelfde manier waarop ik die informatie bij elkaar had vergaard vond ik Fiona. Ze heeft mij geleerd hoe de pijn uit het verleden invloed heeft op de ervaringen in het dagelijks leven. Ik heb geleerd om verdriet toe te laten, te voelen en te verwerken. Fiona hielp met loslaten van angst en verdriet en helen van emotionele verwaarlozing en eerdere destructieve relaties. Zodat ik gezonde relaties aan kan gaan en behouden. Geen belemmerende gedachten meer. Mezelf kunnen zijn.

Fiona gaf mij direct bij de intake het vertrouwen dat dit zou lukken. Die verwachting is waargemaakt het voelt als een groot cadeau. Alle van tevoren gestelde doelen zijn behaald. Ik voel me geheeld, ik ben gelukkig en zelfverzekerder. Ik herken grenzen, ik geef ze aan en ik hou ze vast. Ik heb angsten overwonnen. En als het een keer niet lukt dan is dat ook niet erg. Ik heb nu alle tools in handen om mezelf te helen en om mijn (ziels)missie na te jagen.

Ik kan iedereen aanraden om naar Fiona te gaan, als je ergens in het leven vastloopt. Op je werk of wanneer je (liefdes) leven niet naar wens verloopt. Heb je moeite met het opbouwen van een gezonde relatie of ben je al lange tijd ongewenst vrijgezel terwijl iedereen om je heen het liefdesgeluk gevonden heeft. Wanneer mensen tegen je zeggen: “Ben je nog steeds vrijgezel, maar je bent zo’n mooie meid”. Ik dacht dan altijd, dankjewel dan ligt het dus aan mijn innerlijk (en achteraf was dat dus ook zo).

Ik lees veel herkenbare verhalen in de Facebookgroep van Soul Detectives. Mijn eerste gedachte is altijd ga naar Fiona, ga naar Fiona. Je bent het waard om dit traject met Fiona te doen. Alleen, of door het delen met je sociale kring kom je er soms niet. Fiona kan je de tools geven die je nodig hebt en die de reguliere hulpverlening niet aanbiedt. De visualisaties van Fiona zijn zo krachtig, van de inzichten die je krijgt heb je de rest van je leven profijt.

Van elke sessie kreeg ik vleugeltjes en liep ik op wolkjes, er viel last van me af ik voelde mij letterlijk steeds lichter worden. Het is een investering in jezelf. Ik weet hoe zwaar het kan zijn en hoe sterk je bent, je bent een vechter en je gaat maar door. Fiona is echt steengoed, ze maakt echt een verschil. Ze is professioneel, toegankelijk, hartelijk en ze heeft humor en zo werk je met haar aan je persoonlijke groei.

Astrid, 51 jaar