Ik kan vanuit mijn volwassen bewustzijn reageren op het moment dat ik getriggerd word

Voor het traject bij Fiona was ik mij bewust van mijn codependency patronen, ik doorzag ze maar kon ze nog niet doorbreken. Ik kon mijn emoties niet goed benoemen en was emotioneel onbereikbaar.

Het resultaat van het traject was meer inzicht in de patronen, meer bewustwording ervan ook, maar omdat ik op het moment van het traject geen relatie had en nu ook nog single ben heb ik niet zoveel inzicht in hoe sterk die patronen nog zouden spelen in een relatie; ik vermoed dat als ze nu op zouden spelen, ik ze zou kunnen herkennen.

Een resultaat van het traject is dat ik kindpijnen snel herken, ik merk wanneer ik geraakt of getriggerd word in een oude pijn en mijn “hoofdthema’s” zijn duidelijk geworden. Ik ben daar nu ook veel alerter op en kan vanuit mijn volwassen bewustzijn reageren op het moment dat ik getriggerd word, terwijl die oude pijnen er wel gewoon mogen zijn.

Verder voel en herken ik emoties een stuk beter nu en ik kan ze beter benoemen.

Ik zou Fiona aanraden als je aan de slag wilt met patronen of situaties die steeds terugkomen in je leven en het je niet lukt om er in je eentje de vinger op te leggen of ze te veranderen en doorbreken.

Ik kan mezelf nu veel beter uitspreken, benoemen hoe ik me voel en delen wat er in mij speelt en dat maakt mijn leven een stuk makkelijker en leuker. Verder bleek ik veel te streng voor mezelf te zijn en was ik helemaal niet zo ”stuk” en incompetent op het gebied van communicatie en sociale vaardigheden als ik zelf altijd dacht.

Eind van de zomer heb ik een leuke man ontmoet. Hij komt uit een bijna zelfde soort gezinssituatie, wat voor veel herkenning en verbinding zorgt; in het begin moest ik erg wennen omdat ik met hem niet de codependency patronen ervaar die ik ken uit eerdere relaties (hoge pieken, diepe dalen, veel spanning en sensatie) maar inmiddels ben ik in een stadium waarin ik me steeds meer open kan stellen. Het voelt als een gezonde relatie. Dat wilde ik even met je delen, en je nog een keer bedanken voor ons traject!

Maaike