Inmiddels ben ik samen met een partner en het voelt heel gelijkwaardig!

Mijn situatie voordat ik aan het traject begon was heel anders dan dat ie nu is. Ik durfde me, door vervelende ervaringen met relaties in het verleden, niet meer op de dating ‘markt’ te begeven. Ik wilde koste wat kost van tevoren weten of iemand mogelijk bindingsangst had, zodat ik niet dezelfde pijn zou krijgen als die ik in het verleden heb gevoeld. Met als resultaat dat ik erg in mijn hoofd zat en weinig kon voelen hoe het eigenlijk met míj ging. Bovendien had ik te weinig aandacht voor de dynamiek van verlatings- en bindingsangst in mijzelf.

Het resultaat van het traject was dat ik daar meer oog voor kreeg. Ik leerde bijvoorbeeld bij mezelf verschillende reacties zien op een date met iemand anders. En soms was dat ook zeker de bindingsangstige kant. Ik leerde hoe moeilijk ik het eigenlijk vond om me kwetsbaar op te stellen en om mezelf écht te laten zien.

Gaandeweg durfde ik steeds meer stappen te zetten en ook meer te gaan voelen. Ook onzekerheid, angst, alles hoort erbij. Inmiddels ben ik samen met een partner en het voelt heel gelijkwaardig! Het zal altijd oefenen blijven en een rode draad, dit thema. Maar ik heb in ieder geval mijn durf weer terug.

Ik zou het traject zeker aanraden bij anderen. De archetypes vind ik ook mooi, omdat het heel beeldend is en daarom (in ieder geval voor mij) iets troostends heeft. Bedankt voor je hulp en je raad!

Annelies, 32 jaar