Ik voel een afwijzing nog wel, maar ik kan hem in perspectief plaatsten

Ik ben extreem gevoelig en eigenlijk heeft me dat altijd in de weg gezeten. Alles komt zo intens binnen dat ik er altijd helemaal door uit het lood werd geslagen. Dat gebeurde ook als ik ging daten, ik kon helemaal van de kaart zijn van een afwijzing. En dan had ik dagen nodig om weer bij te komen. Ergens wist ik ook wel dat dit niet klopte, maar toch heeft het lang geduurd, voordat ik er wat aan deed.

In het traject met Fiona heb ik geleerd hoe ik meer bij mezelf kan blijven als ik die intense gevoelens ervaar. Dat ik het oké is dat ik dat voel, dat ik daar nu mee om kan gaan. Ik begrijp dat er een kindpijn getriggerd wordt en dat dit het zo heftig maakt. Dat het daardoor niet in verhouding staat tot wat er echt gebeurt.

Als ik bij mijn heftige gevoelens stilsta, gaan ze uiteindelijk ook weer voorbij en ik heb gemerkt dat ik hierdoor beter het onderscheid kan maken tussen dates die bij me passen en dates die ik zelf eigenlijk helemaal niet leuk vind. Ik ga nu meer af op wat ik zelf wil in plaats van dat ik me druk maak over wat iemand van mij vindt.

Ik voel een afwijzing nog wel, maar ik kan hem in perspectief plaatsten.

Bo, 42 jaar