Citaten relatie relatieverslaving codependency

Als je het gevoel hebt dat je wordt neergehaald door wat er in je relatie gebeurt, bedenk je dan dat je je in twee werelden tegelijk bevindt:

– De fysieke realiteit, waarin je misschien vaak pijn ervaart.
– De archetypische, spirituele realiteit waarin je met alles en iedereen verbonden bent.

Heb je toegang tot de archetypische betekenis van je ervaringen, dan zie je in dat ook jouw pijn niets anders is dan een menselijke ervaring, dat je niet speciaal het doelwit bent.

Naarmate je meer licht in je systeem brengt, ontdek je van nature meer van je schaduw.

Naarmate je meer van je schaduw ontdekt, is het zaak meer licht te brengen, zodat je niet vast komen te zitten in de duisternis.

Bewustwording is tot op zekere hoogte pijnlijk, maar pijn is niet het doel. Het doel is dat je je steeds verder opent voor de ervaring van dit leven.

Het krachtigste wat je kunt doen om je schaduwenergieën vrij te maken, is ze te zien, ze te voelen en nieuwsgierig te zijn naar de dingen die je tot nu toe hebt ontkend voor jezelf.

Zo word je steeds eerlijker tegen jezelf over de patronen die volgt in je relaties en kun je stappen gaat zetten om ze te veranderen.

Meer lezen over gezonde relaties met jezelf en anderen?

Geef je op voor mijn Soul Letters

Je krijgt ook mijn e-book toegestuurd over de drie patronen die je relaties beïnvloeden en hoe je ze liefdevol ombuigt. Plus tips om te experimenteren met nieuw gedrag.

Geef je op voor mijn Soul Letters