> Kreeg je bij de eerste ontmoeting met je partner een duidelijk gevoel of beeld (‘hij speelt spelletjes’, ‘hij negeert me’, ‘ik ben niet welkom’) en heb je dit vervolgens snel weer terzijde geschoven om toch met hem in zee te gaan. Waarna bleek dat je eerste gevoel juist was…
> Heb je in het begin van jullie relatie gedrag gezien bij je partner dat voor jou kwetsend of bedreigend was, maar waarvan je net hebt gedaan alsof het er niet was? Je bent het misschien half of helemaal vergeten of je hebt voor jezelf besloten dat dit gedrag niet echt hoort bij hem.
> Accepteer je in je relatie stelselmatig gedrag van je partner dat jou pijn doet, zonder hier nog bewust bij stil te staan.
Heel vaak laat iemand wel zien wie hij is, maar wil je dat niet geloven. Je ontkent wat er werkelijk is. Dat wat je aanvoelt of ziet gebeuren, neem je niet serieus.
Je trekt daarmee je conclusies voor jullie relatie niet en besteed ook geen aandacht aan wat het op gevoelsniveau met je doet.
Zo negeer en verwaarloos je je innerlijke kind, waardoor je steeds verder vastdraait in de destructieve dynamiek van je relatie.
Pas als je de realiteit onder ogen ziet, kan er verandering optreden. Het gaat hierbij om het serieus nemen wat er in jezelf gebeurt en wat er tussen jou en je partner gebeurt.
Je kunt hierbij de archetypische krachten van de Goede Moeder en de Goede Vader in je activeren.
> De Goede Moeder neemt serieus wat zich in jou aan gevoel aandient en ontfermt zich er met liefde over. Zo zorgt ze voor je innerlijke kind.
> De Goede Vader neemt serieus wat er tussen jou en je partner gebeurt en komt daadkrachtig in actie als dat nodig is. Zo beschermt hij je innerlijke kind.
Samen zorgen ze ervoor dat jij je leven en je relaties gaat leiden vanuit het volwassen deel in jou, zodat je de keuzes maakt die werkelijk bij je passen.
Meer lezen over gezonde relaties met jezelf en anderen?
Geef je op voor mijn Soul Letters
Je krijgt ook mijn e-book toegestuurd over de drie patronen die je relaties beïnvloeden en hoe je ze liefdevol ombuigt. Plus tips om te experimenteren met nieuw gedrag.