Ik heb geleerd van mijn innerlijke kind te houden

Ik ontmoette de ‘liefde van mijn leven’ 18 jaar geleden. De eerste 5 jaren waren geweldig, ook al pasten we qua interesses en levensstijlen helemaal niet bij elkaar.

Na 5 jaar wilde hij geen liefdesrelatie meer, maar een ‘vriendschap met benefits’. Daar ging ik mee akkoord, en ik hield mezelf voor: ‘er verandert eigenlijk niks, hij houdt van me, ik hou van hem, we slapen samen, we gaan op vakantie, we zien elkaar iedere dag, hij is nog steeds mijn man, mijn grote liefde’.

Toch voelde ik dat de relatie niet meer gelijkwaardig was. Ik deed krampachtig mijn best om de schijn van ware verbondenheid op te houden. Ik verwende hem, ik verzorgde hem, ik overlaadde hem met kleine presentjes, ik deed dingen tegen mijn zin in: pleasen dus.

Ik was dikwijls gekwetst, maar liet hem dat zo min mogelijk merken, deed vaak stoer en onverschillig. Tot het moment dat hij iemand anders ontmoette. Dat moest kunnen, vond hij, want hij had toch geen liefdesrelatie met mij? Nee, hij niet met mij, maar ik wel met hem.

En precies toen kreeg ik een blog van Fiona onder ogen. Ik barstte in tranen uit: dit ging over mij, dit was precies hoe ik me voelde. Ik besloot ter plekke dat ik méér wilde; méér informatie, méér woorden, méér kwetsbaarheid, om tot heling te komen.

Ik voelde meteen een klik met Fiona. Hoe jong ze ook is, ze is ervaren en wijs. Door haar realiseer ik me nu dat ik relatieverslaafd gedrag vertoonde en niet handelde naar wat goed voor mij was.

Mijn ‘grote liefde’ zie ik niet meer omdat ik nu voor mezelf kies en niet meer wil pleasen. Ik zit veel beter in mijn vel en ben veel sterker geworden. Als ik ooit weer een relatie aanga, zal dat een gezonde en gelijkwaardige relatie zijn waar ik blij van word.

Fiona is geduldig, liefdevol, efficiënt, laagdrempelig en absoluut niet zweverig, is flexibel in haar denk- en handelswijze en ze wist exact wat ik nodig had.

Ik heb van haar geleerd van mijn innerlijke kind te houden en ernaar te luisteren, ze leerde me te visualiseren wat heel goed voor mij werkte en hielp mij volledig te ontspannen door het werken met klankschalen.

Bovendien heeft ze een heerlijk gevoel voor humor, wat relativerend en dus óók helend kan werken.

Dank je wel lieve Fiona!

Marit, 60 jaar