Citaten relatie relatieverslaving codependency

Misschien tref je vaak partners die er emotioneel niet voor je zijn. Het doet je pijn… en wat doe je daar dan mee. Negeer je de pijn, veroordeel je de pijn, verdoof je de pijn?

Zo lang je ervoor wegloopt, kan de pijn zijn helende werk niet doen.

Hoe duidelijker je je woede voelt, hoe oprechter je vergeving, hoe dieper je afdaalt in je verdriet hoe hoger de toppen van je vreugde, hoe intenser de angst die je toelaat hoe zekerder je ervaring van liefde.

Voelen werkt twee kanten uit en je hebt het niet voor het kiezen. Wil je het positieve ten volste ervaren, dan heb je ook het negatieve nodig. Hoe anders zou je het verschil kennen…

Dus: merk je woede, verdriet of angst in jezelf op, kom het dan onder ogen. Voel wat zich in je afspeelt en wees oprecht nieuwsgierig naar wat je tot nu toe hebt weten te verbergen voor jezelf.

Schik niet van de intensiteit van je gevoelens, maar zie het als een teken van groei en van je capaciteit om in contact te staan met jezelf.

Verdoof de intensiteit niet, want je verdooft de diepgang van al je gevoelens, en dat brengt je alleen maar verder van jezelf af.

Gebruik in plaats daarvan de intensiteit van je gevoelens om jezelf verder te ontwikkelen en van daaruit ook al het moois weer in ontvangst te nemen.

Meer lezen over gezonde relaties met jezelf en anderen?

Geef je op voor mijn Soul Letters

Je krijgt ook mijn e-book toegestuurd over de drie patronen die je relaties beïnvloeden en hoe je ze liefdevol ombuigt. Plus tips om te experimenteren met nieuw gedrag.

Geef je op voor mijn Soul Letters