Citaten relatie relatieverslaving codependency

Je hebt het geprobeerd, je hebt de mogelijkheden samen verkend en je had gehoopt dat het zou lukken. Maar het is nu toch echt voorbij. Kun jij inzien dat je geen match bent met iemand als jullie de aard van de relatie anders zien, als hij dingen doet je je pijn doen, als je een onbestemd gevoel bij hem hebt? Kun je hier ook naar handelen en de prille relatie verbreken, jezelf op de eerste plaats zetten – ook al brengt dat zijn eigen pijn en verdriet met zich mee?

  • Je neemt afscheid van een bepaald toekomstbeeld. Wat je dacht dat voor jou in het verschiet lag, blijkt toch niet mogelijk te zijn.
  • Je neemt afscheid van een persoon, die je misschien heel dierbaar is geworden. Jullie bleken toch niet goed samen te gaan.

Het vraagt van je dat er bent voor jezelf. Nu is de tijd om het verdriet van het verlies te voelen en om jezelf hierin te dragen. Het vraagt een groot vertrouwen in jezelf en in het leven.

Ook al weet je dat jullie niet bij elkaar passen, het verdriet kan hevig zijn en dat is oké. Je bent waarschijnlijk getriggerd in een kindpijn en nu is de tijd om deze oude wond te helen. Zie je verdriet als een vriendelijke metgezel die zo lang met je meereist als nodig. Hem wegsturen heeft geen zin, uiteindelijk komt hij toch weer terug, dus kun je er maar beter het beste van maken samen.

Meer lezen over gezonde relaties met jezelf en anderen?

Geef je op voor mijn Soul Letters

Je krijgt ook mijn e-book toegestuurd over de drie patronen die je relaties beïnvloeden en hoe je ze liefdevol ombuigt. Plus tips om te experimenteren met nieuw gedrag.

Geef je op voor mijn Soul Letters