Ik ben uit het patroon van aantrekken en afstoten gestapt

Pleasen, geven, hopen, dromen en nog meer geven. De realiteit en m’n grenzen compleet negerend. Zo kan ik mijzelf omschrijven in de relatie die mij zoveel energie heeft gekost tot ik uiteindelijk leeg en op was. Onbewust van mijn eigen gedrag en de diepere redenen die daar aan ten grondslag lagen.

Het was een relatie van aantrekken, afstoten, afwijzing en negeren. Ik praatte alles goed, was grenzeloos en had altijd begrip.

Tot ik las over relatieverslaving.

De dynamiek is echt zo sterk als een verslaving. Al voelde ik mij sterk en positief ingesteld, na jaren zelf te hebben gestruggeld kwam er een punt waarop ik mij realiseerde dat dit niet zelf op te lossen is!

Nu terugkijkend durf ik te zeggen dat het een onmogelijk opgave zou zijn geweest zonder Fiona’s hulp.

Het was een investering in mijzelf en enorm de moeite waard. Diegene die met deze dynamiek te maken hebben zou ik zeker aanraden de stap te zetten en hulp te zoeken bij Fiona.

Al kon ik nog zoveel over dit onderwerp lezen, de counsellingsessies zorgden telkens precies voor de verdieping die nodig was om verder te groeien en stukje bij beetje uit deze enorm beperkende en sterke dynamiek te stappen.

Fiona schept een respectvolle, veilige en ongedwongen omgeving waar je zonder schaamte je verhaal kan delen. Op het juiste moment stelde ze precies die vragen waardoor ik steeds verder tot de kern kwam van de dynamiek.

Elke sessie liep ik naar buiten met de inzichten en tools die ik op dat moment nodig had in mijn proces van bewustwording en verandering.

Het traject bij Fiona heeft ervoor gezorgd dat ik uit het patroon van aantrekken en afstoten ben gestapt en dat ik weer in contact sta met mijn eigenwaarde en zelfliefde. Wat een vrijheid!

Florentine, 37 jaar