Citaten relatie relatieverslaving codependency

Sta je het jezelf toe om ‘Ja’ te zeggen tegen jezelf? Ook als dat anderen niet bevalt, als het ze in de problemen brengt, of als het zorgt voor een conflict in jou? Het gaat om dingen als de kat die je graag wil (maar je partner niet), een nieuw carrièrepad dat je in wilt slaan (met veel onzekerheid), of een dag helemaal voor jezelf (terwijl je beste vriendin met je wil afspreken).

Zeg je geen ‘Ja’ tegen deze verlangens, dan weet je daar vaak prima redenen voor te verzinnen: zonder kat meer vrijheid, je huidige werk biedt je juist door de zekerheid veel vrijheid en afspreken is toch wel gezellig. Zo hou je jezelf mooi voor de gek!

Uiteindelijk is het je angst die je ervan weerhoudt te doen wat je zo graag wilt. Angst voor ruzie met je partner, angst voor een onzekerder bestaan als je je hart volgt, angst dat je vriendin je egoïstisch vindt. Maar wat nou als je je realiseert dat je op een dag zult sterven, waar zeg je dan ‘Ja’ tegen?

Als ik nog maar een jaar te leven had…

Dan zou ik de volgende dingen willen meemaken:
De volgende dingen willen doen:
En dit zou ik willen bereiken:

Meer lezen over gezonde relaties met jezelf en anderen?

Geef je op voor mijn Soul Letters

Je krijgt ook mijn e-book toegestuurd over de drie patronen die je relaties beïnvloeden en hoe je ze liefdevol ombuigt. Plus tips om te experimenteren met nieuw gedrag.

Geef je op voor mijn Soul Letters