Citaten relatie relatieverslaving codependency

Je hebt het recht om de verkeerde beslissing te nemen, je hebt het recht om andere teleur te stellen, je hebt het recht om te falen. Je hebt het recht om super succesvol en helemaal gelukkig te zijn, je hebt ook het recht om heel erg rijk te zijn. Je hebt het recht om je in een destructieve relatie te bevinden en je hebt het recht om hem te verbreken.

Veel dingen die je in dit leven kunt doen – dingen die je misschien graag wilt doen – geven je een ongemakkelijk gevoel, want wie ben jij om…. Laat jij je hierdoor tegenhouden? Als je ondanks je angst en twijfel toch doet wat je wilt, geef je jezelf de kans om deze ongemakkelijke gevoelens te leren dragen.

Maak hier een gewoonte van en je bouwt stukje bij beetje de innerlijke vrijheid op om de verontwaardigde uitroep ‘Dat kun je toch niet maken!’ te beantwoorden met een vrolijk en resoluut: ‘Jawel hoor!’

Wat daar dan wel bij hoort is dat je het inderdaad kunt maken. Naar jezelf toe. Dat je omgaat met wat je allemaal teweeg brengt en je geen slachtoffer voelt. Die verantwoordelijkheid, ook voor de fouten die je misschien later gaat maken, neem je vooraf al bewust op je. Hierdoor durf je te handelen en maak je jezelf later geen verwijten.

Meer lezen over gezonde relaties met jezelf en anderen?

Geef je op voor mijn Soul Letters

Je krijgt ook mijn e-book toegestuurd over de drie patronen die je relaties beïnvloeden en hoe je ze liefdevol ombuigt. Plus tips om te experimenteren met nieuw gedrag.

Geef je op voor mijn Soul Letters