Op liefdevolle en betrokken wijze leerde je me weer van mezelf te houden

“Wanhopig op zoek naar een uitweg uit de zware depressies en een intense boosheid die mij restten na een langdurig therapietraject nadat ik burn-out was geraakt, was jij uiteindelijk een van die mensen die in staat was mij het pad naar mijn hart te doen terug vinden. En belangrijker nog, mij er op te begeleiden zodat de glimlach als vanzelf terug keerde. Het was het pad naar de Zelfliefde.

Want ik wíst wel dat het waar was dat je alleen van anderen kunt houden als je van jezelf houdt, maar ik kon het maar niet zo voelen. Het lukte me niet om van mezelf te houden en daardoor ook niet van anderen. Weten maar het niet zo kunnen voelen, ik werd er bijna letterlijk gek van. En dát leerde jij mij. (Weer) van mezelf houden.

Op liefdevolle en betrokken wijze, want wij mogen bij je blijven zolang wij dat nodig hebben om ook daadwerkelijk op die mooie manier in het leven te staan. En dat deed je zonder al te veel woorden en poespas, maar naar ik weet wel stevig onderbouwd door inzichten vanuit het (semi)wetenschappelijke en spirituele domein, mijns inziens de perfecte combinatie voor het helen van diepe gevoelswonden.

Kundig en daardoor wijs maar vooral ook gewoon heel spontaan en leuk, een soort role-model zeg maar, dat zijn de eerste woorden die mij te binnen schieten als ik aan jou denk.

Je geeft ons een goed beeld van onszelf op een aantal vaardigheden die essentieel zijn om op krachtige maar mooie wijze in het leven te staan en dan komen we vanzelf de dingen tegen waar we nog niet zo goed in zijn.

En daartoe kunnen we je dan nog persoonlijk benaderen. Ik vind het een zeer goede manier om ons goed voor onszelf te leren zorgen!”

Hanne, 65 jaar