Citaten relatie relatieverslaving codependency

Alle ruzies tussen jou en je partner en je eindeloze gepieker daarover voelen uiteraard niet fijn. Het allemaal heel pijnlijk, maar wat je ermee uit de weg gaat is je diepere pijn van het je niet geliefd voelen. Als al je focus ligt op de zoveelste ruzie en verzoening, of op wat je partner wel of niet heeft gezegd en gedaan, heb je geen aandacht meer over voor jezelf en wat jij voelt.

En laat dat nou juist zijn waar het om draait! :)

Want je lost jullie relatieproblemen niet op door onvoorwaardelijke liefde en eindeloos begrip voor je partners gevoeligheden. Je onvoorwaardelijke liefde en eindeloze begrip mag je toepassen op jezelf: op je gewonde Innerlijke Kind dat zich heel eenzaam, verdrietig en ongeliefd voelt.

Vanuit de energie van de Liefdevolle Vader bescherm je je Innerlijke Kind door het stellen van grenzen waar nodig. Vanuit de energie van de Liefdevolle Moeder ben je met alle begrip en geduld aanwezig bij de pijn van je Innerlijke Kind. Dit vraagt om vertrouwen in jezelf en het proces. Je op jezelf richten, je grenzen aangeven, je diepere pijn toelaten: het is allemaal nieuw en onbekend voor je en je gaat er nu mee oefenen.

En dat kan soms heel oncomfortabel voelen….

Verwacht niet van jezelf dat je dit allemaal in één keer voor elkaar hebt, fouten maken mag, want alleen zo kun je leren en groeien.

Meer lezen over gezonde relaties met jezelf en anderen?

Geef je op voor mijn Soul Letters

Je krijgt ook mijn e-book toegestuurd over de drie patronen die je relaties beïnvloeden en hoe je ze liefdevol ombuigt. Plus tips om te experimenteren met nieuw gedrag.

Geef je op voor mijn Soul Letters