Citaten relatie relatieverslaving codependency

Het destructieve patroon van de Saboteur steekt een stokje voor alles wat jij wilt doen om je vrij en gelukkig te voelen. Alles wat je aandacht en energie nodeloos afleidt van je heling en herstel is de Saboteur in actie. Ben je eindeloos aan het uitstellen, richt je al je energie op je gezin, prop je je leven vol met verplichtingen? De Saboteur wil je laten geloven dat je niet zelf bepaalt welke richting je opgaat. Zo belemmert dit patroon je in je persoonlijke vrijheid en groei.

Een tegenovergesteld, gezond aspect van je Volwassen Zelf is de Heldin. Zij is dapper op weg naar steeds meer zichzelf worden en stuit tijdens haar reis op soms op obstakels. Toch laat ze zich niet ontmoedigen. In plaats van uitdagingen te gebruiken als excuus om je tocht te staken, vormen ze je motivatie om door te zetten. Je ziet ze als de uitnodiging jezelf steeds verder te ontwikkelen. Zo ontdek je jouw innerlijke kracht en zal je van hieruit uiteindelijk ook de mensen om je heen als jezelf van dienst kunnen zijn.

Je voelt je gedragen door het universum. Je waardeert het leven voor wat het is: een avontuurlijke ontdekkingstocht om van te genieten. Dit is wat jou op de lange termijn vrijheid gaat opleveren. Vrijheid van je patronen en daarmee de vrijheid te zijn wie je bent.

Meer lezen over gezonde relaties met jezelf en anderen?

Geef je op voor mijn Soul Letters

Je krijgt ook mijn e-book toegestuurd over de drie patronen die je relaties beïnvloeden en hoe je ze liefdevol ombuigt. Plus tips om te experimenteren met nieuw gedrag.

Geef je op voor mijn Soul Letters