Ik kan mezelf opvangen in mijn verdriet

“Het daten met mannen liep iedere keer uit op een teleurstelling en ik viel steeds op de ‘foute mannen’ mijn eigenwaarde werd ook steeds lager. Ook had ik last van onverklaarbaar verdriet. Na mijn traject bij Fiona sta ik veel steviger in mijn schoenen en ik luister beter naar mijn gevoel en mijn eigen behoeftes.

Het blijft ook een leerproces: mijn laatste date bleek uiteindelijk toch ook weer anders te zijn dan ik had gehoopt en dat bracht veel verdriet naar boven. Wel merkte ik dat ik mezelf hierin heb kunnen opvangen en goed heb gezorgd voor mezelf.

Hierdoor kan ik het zien als een pijnlijke, maar ook mooie en helende ervaring. Daarnaast heb ik bij deze date voor het eerst echt kunnen genieten van de momenten samen, terwijl ik eerder alleen gericht was op de ander.

Ik ben nu in contact met een man die heel betrokken en zorgzaam is. Enerzijds voelt dat ongemakkelijk: ik mis de spanning van ‘vind hij me wel of niet leuk’. Anderzijds geniet ik van de rust die ik ervaar bij deze man en wil ik het verder onderzoeken.

Ik neem hier echt de tijd voor: het contact bouwen we stap voor stap op, waarbij ik het tempo bepaal. Hier praten we ook over en dat voelt heel fijn. Wie weet zet ik binnenkort een volgende kleine stap, waardoor ik deze man weer iets dichterbij laat komen. Spannend en ook iets waar ik naar uit kijk.

Bij Fiona voelde ik me meteen op mijn gemak om me open te stellen. Ze gebruikt methodes die snel effect hadden bij mij: zonder veel te hoeven praten en juist door te voelen in mijn lijf. Ik kon zo contact maken met die fysieke signalen van mijn kindpijn en mijn Innerlijke Kind de aandacht geven die ze nodig had.”

Loes, 45 jaar