Ik weet nu hoe ik mezelf veiligheid bied en liefdevol naar mezelf ben

Mijn wereld stortte in toen mijn ex-man al anderhalf jaar een relatie achter mijn rug om had. Verslagen bleef ik met de kinderen achter. Vooral gevoelens van waardeloosheid, onzekerheid en enorme gekwetstheid waren hardnekkig.

Na een jaar ben ik toch weer online gaan daten en eigenlijk met de eerste de beste die aandacht voor me had een relatie gestart. Een relatie van ongeveer 5 jaar met afstoten, aantrekken en vooral ontzettend veel drama. Een relatie waarin ik mezelf compleet tekort heb gedaan. Een relatie waarin ik genoot van de zeer korte fijne momenten en intens verdrietig was van de periodes waarin we elkaar zoveel pijn deden.

In een periode dat er weer eens geen contact was, ben ik terecht gekomen bij Fiona. Eerst voorzichtig gestart met de Soul Challenge. Ik wilde niet mijn relatie verbreken maar vooral verbeteren en dat zou beginnen bij mijzelf. Toen al stuitte ik op bepaalde patronen en zag de vergelijkingen met anderen die met dezelfde problemen leken te zitten als waar ik mee worstelde.

Door de praktische kant van de Soul Challenge en de manier waarop het aangeboden werd, zodat ik er elke dag mee bezig was, heb ik besloten het dit keer groter aan te pakken en mee te doen met de Soul Training. Al eerder heb ik psychologische hulp gehad en was mijn relatie ook wel onderwerp van gesprek maar niet zoals bij Fiona.

De complete focus lag op mijzelf, als eerste om mezelf beter te doorgronden en naar mijn idee later ook om mezelf meer te accepteren zoals ik ben. Ik ben nu eenmaal bang, ik ben nu eenmaal beschadigd door vorige relaties maar door beter te luisteren naar mezelf, naar mijn Innerlijke Kind, ben ik in ieder geval beter in staat om mezelf uit pijnlijke situaties te verwijderen en daar op een volwassenere manier mee om te gaan.

Mijn relatie is al tijdens de eerste week van de Soul Training verbroken. Ontzettend verdrietig natuurlijk maar de houvast die ik op dat moment had aan de Soul Training en de individuele gesprekken met Fiona waren enorm waardevol.

Doordat Fiona op een gelijkwaardige manier in de gesprekken staat, was het makkelijker om weer in mijn volwassen rol te passen. Ze weet door zorgvuldig luisteren de juiste punten te benadrukken waardoor ik tussen de sessies door weer op mijn eigen manier aan de slag kon.

Inmiddels heb ik een nieuwe relatie waarin alle facetten opnieuw aan bod komen. Uiteraard ben ik niet ineens ‘stabiel’ en ik betrap mezelf opnieuw op de bekende patronen van verlatings- en verbindingsangst, of het leven naar verwachtingen in plaats van de waarheid te zien, maar ik weet nu beter dit te stoppen en mezelf veiligheid te bieden en vooral liefdevol naar mezelf te zijn.

Jantine, 46 jaar