Citaten relatie relatieverslaving codependency

Hoe zou het zijn om niet meer te kiezen voor de pijn die je gewend bent, maar om de onbekende en helende groeipijn aan te gaan van het volledig gaan staan voor jezelf? Wat je dan tegenkomt zijn niet de jou bekende demonen, deze verdiepingsslag betekent het aankijken van je ware pijn.

In plaats van je bezig te houden met alle commotie die je relatie oproept, verleg je je aandacht naar de pijn in jou die je zo lang verborgen hebt gehouden voor jezelf. Dat doe je door heel serieus te nemen wat je waarneemt in jou: woede, verdriet, angst…

En hier ook naar te handelen. Door nee te zeggen, door uit de relatie te stappen, door weer goed voor jezelf te gaan zorgen. Wat het ook is dat je nodig hebt.

Als je je oorspronkelijke pijn op deze manier uit de schaduw van de ontkenning haalt en in het liefdevolle licht van je bewustzijn brengt, laat je jezelf weten: ook dit stuk van mij mag er zijn en ik weet dat ik het dragen kan.

Meer lezen over gezonde relaties met jezelf en anderen?

Geef je op voor mijn Soul Letters

Je krijgt ook mijn e-book toegestuurd over de drie patronen die je relaties beïnvloeden en hoe je ze liefdevol ombuigt. Plus tips om te experimenteren met nieuw gedrag.

Geef je op voor mijn Soul Letters