Ik heb geleerd situaties te accepteren zoals ze zijn, als ik ze niet kan veranderen

Ik vertoonde relatieverslaafd gedrag en was de verbinding met mijzelf volledig kwijt. Ik deed alles voor een korreltje aandacht en het putte mij uit. Op professioneel vlak functioneerde ik niet meer zoals voorheen en ik had ook het gevoel als moeder te falen.

Ik had al begeleiding gezocht in de vorm van psychotherapie, maar ik kroop steeds verder in mijn hoofd. Piekeren, piekeren, piekeren…

Via Facebook kwam ik terecht bij de Online Soul Challenge en die haakte precies in op de thema’s waar ik tegenaan bleef lopen. Ook de wekelijkse Soul Letters wisten mij steeds te boeien. En zo heb ik uiteindelijk de stap naar een traject gezet.

Fiona is een heel aangenaam persoon. Vanaf het eerste contact geeft ze een gevoel van vertrouwen, geen stijf gedoe. Haar voorbeelden zijn concreet en haar kennis is goud waard. Je voelt dat je te maken hebt met een expert. De benadering van Fiona is heel anders dan bij psychotherapie. Waar ik bij de therapie steeds bezig was met cognitieve vraagstukken, was ik bij Fiona vooral bezig het doorgronden van mijn gevoelens.

Ze wist mij uit mijn hoofd en in mijn lijf te krijgen met behulp van visualisaties. Ik leerde op deze manier beslissingen te nemen en situaties te accepteren zoals ze zijn zonder ze te willen veranderen, als dit niet binnen mijn macht lag.

Ik heb geleerd mijn eigen patronen te herkennen. Ze te doorbreken is een ongoing proces. Het is geen rechte lijn naar de overwinning. Twee stappen vooruit en weer eentje achteruit. Maar ik ben zelfbewuster geworden en heb geleerd om te genieten van de kleine succesmomenten.

Ook het deelnemen aan de gratis Soul Challenge met lotgenoten kan ik trouwens zeker aanbevelen. Het biedt nieuwe inzichten en je helpt elkaar verder.

Nora, 32 jaar